Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, au fost descoperite noi dovezi care pun punct teoriilor conspiratiei din jurul mortii lui John F. Kennedy.

Pe 22 noiembrie se implinesc 48 de ani de la tragicul eveniment din Dallas si cu aceasta ocazie o echipa, formata din istorici si fosti agenti ai serviciilor secrete ale SUA, sustine ca a dezlegat misterul asasinarii lui Kennedy.

Dupa mai multi ani de analiza a tuturor fotografiilor si inregistrarilor video din ziua asasinarii presedintelui american J.F. Kennedy (22 noiembrie 1963), acestia sustin ca Lee Harvey Oswald a actionat singur, scrie DailyMail.

Istoricul Max Holland a condus echipa care a aplicat noile tehnologii pe filmarile din ziua asasinatului si prezinta concluziile studiului in documentarul "JFK: The Lost Bullet".

"Unul dintre scopurile cercetarii a fost sa schimbam ideea fortata ca filmul Zapruder prezinta ceea ce s-a intamplat. Filmul a fost atat de grafic, impresionant si hipnotic incat a devenit perspectiva noastra asupra asasinatului, ceea nu trebuia sa se intample
", a declarat istoricul.

Echipa de specialsiti a mai descoperit ca in filmarea realizata de Robert Hughes in acea zi se poate observa o silueta miscandu-se la etajul sase al cladirii din care s-a tras, despre care se crede ca este Oswald.

"Concluzia noastra este ca a tras trei focuri in aproximativ 11 secunde" a spus Holland.

Arestat pentru asasinatul din Dallas, L.H Oswald a fost omorat la doar o zi de Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte, in timp ce era transferat la inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.