Identitatea subofiterului american acuzat ca a ucis 16 civili in provincia Kandahar a fost dezvaluita vineri de catre responsabilii americani.

Este vorba de Robert Bales, in varsta de 38 de ani, casatorit si tata a doi copii. Vineri seara, subofiterul a ajuns la Fort Leavenworth, Kansas, unde este tinut in izlare la inchisoarea Midwest Joint.

Bales urmeaza o cariera militara de 11 ani din moment ce s-a inrolat in armata imediat dupa atacurile de la 11 septembrie 2001.

Robert Bales este acuzat ca, duminica trecuta, a plecat pe jos din baza sa militara si a ajuns intr-un sat din provincia Kandahar, unde a ucis 16 civili afgani. Printre victime se numarau si noua copii.

Crimele au starnit reactii violente din partea Afganistanului si a tensionat din nou relatiile intre Kabul si Washington, la doar cateva zile de la incinerarea unor exemplare din Coran intr-o baza militara americana.

Secretarul Apararii, Leon Panetta, a venit in vizita in Afghanistan saptamana trecuta pentru a oferi asigurari autoritatilor locale dupa aceasta serie de actiune reprobabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.