Justitia ucraineana ar putea extinde pedeapsa cu inchisoarea pentru Iulia Timosenko.

Pedeapsa Iuliei Timosenko ar putea fi prelungita cu inca 8 ani de inchisoare in urma descoperiri unui document care confirma faptul ca fostul premier ucrainian a avut interese personale cand a semnat acordul intre firma ucrainiana Naftogaz si cea ruseasca Gazprom.

Parlamentul Inna Bogoslavskaia a declarata ca documentul de 22 de pagini care a fost oferit de serviciile secrete contine o decizie a procurorului general rus privirea unui dosar penal in care Timosenko era acuzata ca a dat mita oficialilor Ministerului rus al Apararii.

"Comisia parlamentara a reusit sa demonstreze ca Timosenko a actionat ilegal si si-a urmarit propriile interese cand a semnat acordurile, din 2009, cu Gazprom. Comisia considera ca Timosenko a fost nevoita sa semneze un acord care nu aducea beneficii Ucrainei pentru ca era direct dependenta de partea rusa, din cauza datoriei existente si a cazului penal in care a fost gasita vinovata", a explicat Bogoslavskaia, potrivit evz.

Deocamdata nu sunt suficiente dovezi pentru a fi acuzata de inalta tradare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.