Presedintele sirian a respins eforturile trimisului special ONU si al Ligii Arabe, Kofi Annan, de a media o rezolutie a conflictului.

Kofi Annan si Al-Assad negociaza incetarea violentelor din Siria

Sursele spun ca al-Assad a raspuns propunerilor lui Annan refuzand sa il recunoasca pe acesta din urma ca reprezentantul Ligii Arabe si sustinand ca nu va lua nicio masura pana cand opozitia nu depune armele.

Al-Assad catre Annan: Dialogul nu va solutiona problema cat timp exista grupari teroriste

Annan, fost secretar general al ONU, a declarat anterior ca a facut "propuneri concrete" oficialilor din guvernul sirian dupa ce s-a intalnit la sfarsit de saptamana cu al-Assad la Damasc. Inainte de a primi raspunsul, Annan s-a intalnit in Turcia cu oficiali ai guvernului si membri ai opozitiei siriene, scrie MEDIAFAX.

"Odata ce voi primi raspunsul lor, vom sti cum sa reactionam", a declarat Annan. "Dar trebuie sa spun ca violentele trebuie sa inceteze. Poporul sirian a trecut prin (multe). Merita ceva mai bun".

Annan s-a intalnit marti cu Burhan Ghalioun, liderul Consiliului national sirian care a reprezentat opozitia in reuniunile internationale. Discutiile au fost "productive" iar consiliul a promis "cooperare deplina" in eforturile viitoare, a declarat Annan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.