Presedintele sirian, Bashar al-Assad, se intalneste cu emisarul ONU si al Ligii Arabe Kofi Annan, care va incerca sa negocieze o incetare a violentelor din Siria.

"Presedintele Bashar al-Assad il primeste pe Kofi Annan, emisarul secretarului general al ONU", Ban Ki-moon, precizeaza agentia siriana.

In acelasi timp, fortele guvernamentale bombardau violent orasul Idleb, un bastion al contestatarilor regimului situat in nord-vestul tarii.

De la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in urma cu un an, violentele s-au soldat cu circa 8.500 de morti, majoritatea civili, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), scrie MEDIAFAX.

SUA adopta "Proiectul de Lege Libertate in Siria"

ONU estimeaza ca circa 1,5 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar. Conform organizatiei, peste 25.000 de refugiati sunt inregistrati in tarile vecine cu Siria, iar intre 100.000 si 200.000 de persoane sunt stramutate in interiorul tarii, din cauza violentelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.