Numarul sinuciderilor a crescut net anul trecut, in Japonia, dupa seismul urmat de un tsunami care au devastat la 11 martie coastele nord-estice ale arhipelagului.

Aceasta crestere de peste 20% a numarului de sinucideri inregistrate intr-o luna se datoreaza probabil, cel putin partial, anxietatii care a cuprins societatea japoneza in saptamanile care au urmat catastrofei, a apreciat un oficial.

In mai 2011, 3.375 de persoane s-au sinucis, adica mai mult de o zecime din totalul anual si peste 20% mai multe in raport cu aceeasi luna din anul precedent, scrie MEDIAFAX.

Conform statisticilor politiei si Guvernului, numarul sinuciderilor a atins 30.651 in 2011.

"Un sentiment de anxietate s-a extins in toata societatea japoneza dupa catastrofa si banuim ca acesta a fost un factor agravant", a declarat un oficial guvernamental. El a adaugat ca numarul sinuciderilor a fost deosebit de ridicat in randul barbatilor de 30 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.