Sectiile de vot s-au deschis vineri dimineata in Iran, unde circa 48 de milioane de alegatori sunt chemati sa-i aleaga pe cei 290 de deputati ai Majlis.

Aproximativ 3.400 de candidati sunt inscrisi in acest scrutin, boicotat de principalele miscari ale opozitiei reformatoare, in semn de protest fata de represiunea severa ale caror victime au fost dupa realegerea contestata a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad in 2009.

Mergand sa voteze, populatia "va da o palma puterilor hegemonice" si "isi va dovedi hotararea de a rezista in fata inamicului", a afirmat ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Ahmadinejad a facut apel la mobilizare pentru "a oferi un Parlament puternic si popular" tarii, iar ministrul Apararii, Ahmad Vahidi, a subliniat ca, "cu cat va fi mai mare rata de participare, cu atat va fi consolidata securitatea tarii".

Operatiunile de vot urmeaza sa dureze toata ziua, circa 47.000 de urne fiind instalate in toata tara. Scrutinul este pe liste in marile orase si uninominal in micile circumscriptii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.