Statele Unite dispun de bombe puternice pregatite pentru a fi folosite in cazul unei actiuni militare impotriva instalatiilor nucleare iraniene.

Acesta a refuzat totusi sa precizeze daca armele americane - dintre care 30.000 de bombe antibuncar MOP (massive ordnance penetrator) - sunt capabile sa atinga instalatiile nucleare iraniene subterane.

"Dispunem de capacitati operationale si nu ati vrea sa fiti acolo unde vor fi folosite. Acest lucru nu inseamna ca nu vom continua ameliorarea lor, pentru ca tocmai aceasta facem
", a declarat el, intrebat in legatura cu aceste bombe.

Iranul va actiona daca "isi simte" interesul national periclitat

Intrebat despre recentele comentarii ale unor oficiali americani de rang inalt, potrivit carora unele tinte din Iran ar iesi din raza de actiune a bombelor americane, generalul Schwartz a raspuns: "Atacurile sunt supuse legilor fizicii. Cu cat adancimea este mai mare, cu atat este mai dificil" ca atacul sa fie incununat de succes, scrie MEDIAFAX.

Generalul american in rezerva James Cartwright a sugerat, saptamana trecuta ca instalatia nucleara de la Fordo, situata la sud-vest de Teheran este ingropata sub un munte si nu poate fi atinsa de bombele americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.