Ministrul iranian al Apararii, Ahmad Vahidi, avertizeaza ca un atac israelian asupra instalatiilor nucleare iraniene va avea ca efect distrugerea Israelului.

Acestea sunt cele mai vehemente declaratii din ultima vreme ale unui oficial iranian de rang inalt, informeaza postul iranian Press TV, citat de Haaretz.

Iranul va actiona daca "isi simte" interesul national periclitat


Israelul a sugerat in mai multe randuri ca ar putea lansa raiduri aeriene asupra instalatiilor nucleare iraniene, scrie MEDIAFAX. Presedintele Israelului, Shimon Peres, a reiterat joi ca "toate optiunile" sunt mentinute, inclusiv o interventie militara, in cazul programului nuclear iranian. "Statul Israel este un stat suveran. Are dreptul si capacitatea de a se apara de oricare amenintare", a declarat Peres. "Iar cand spunem ca toate optiunile sunt pe masa, stim ce spunem", a insistat el.

Iranul incearca continuarea cooperarii cu AIEA

Shimon Peres se va deplasa saptamana viitoare la Washington. La randul sau, premierul Benjamin Netanyahu se va intalni cu Barack Obama pe 5 martie. Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, este asteptat la Washington zilele urmatoare.

Occidentul si Israelul suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.