Consiliul Municipiului Balti, din Republica Moldova, a adoptat un proiect de hotarare controversat.

Un proiect de hotarare care prevede interzicerea propagandei homosexualilor a fost adoptat de Consiliul Municipiului Balti, prin decizie, teritoriul fiind declarat drept zona de sustinere deosebita a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Reprezentantul Asociatiei “Pro Ortodoxia”, Ghenadie Valuta a declarat ca mai multe ONG-uri laice facut apel catre fortele politice pentru a primi sprijin in acest sens, scrie adevarul.

"Decizia va fi contestata nu numai de reprezentantii guvernului, ci trebuie sa fie si de oricare cetatean al Republicii Moldova. Este o rusine ca asa ceva se adopta intr-un oras in care sunt 10-20 de mii de juristi. Municipiul Balti va fi vazut ca o mini Germanie nazita. Este o pata neagra pentru o lunga perioada de timp pentru cei care au adoptat aceasta decizie“, explica Sergiu Ostaf, directorul CREDO, adaugand ca decizia este ilegala, fiind imposibil sa restrictionezi dreptul fundamental la libera circulatie in propria tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.