Sarkozy ramane in urma lui Francois Hollande in primul scrutin prezidential, conform unui sondaj Ipsos.

Socialistul Francois Hollande il devanseaza net in intentiile de vot pe presedintele Nicolas Sarkozy, in ceea ce priveste primul tur al scrutinului prezidential (32% fata de 25%), cat si in cel de-al doilea tur (59% fata de 41%).

Scorurile obtinute de cei doi candidati la presedintia Frantei, atat in primul tur cat si in cel de al doilea, raman neschimbate in raport cu sondajul Ipsos precedent, realizat la 3-4 februarie.

Marine Le Pen (FN, de extrema-dreapta) se claseaza pe locul al treilea in primul tur, cu 16%, urmata de centristul Francois Bayrou cu 11%, candidatul extremei stanga, Jean-Luc Melenchon, obtinand 9%, iar Eva Joly (ecologisti) 3%, conform acestui sondaj realizat pentru France Televisions, Radio France si Le Monde.

Cu privire la primul tur din 22 aprilie, 57% dintre persoanele chestionate au declarat ca alegerea lor este definitiva. Privind cel de al doilea tur, cel din 6 mai, 75% au declarat de asemenea ca sunt sigure de decizia lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.