Regimul sirian sporeste bombardamentele de la Homs in timp ce zeci de mii de sirieni protesteaza.

Zeci de mii de manifestanti au protestat vineri in intreaga Sirie pentru a cere inlaturarea regimului care a continuat atacurile impotriva orasului rebel Homs, relateaza MEDIAFA X.

Noul bombardament din Baba Amr intervine la o zi dupa adoptarea de catre Adunarea generala a ONU cu o majoritate coplesitoare a unei rezolutii ce denunta represiunile din Siria si sustine un plan arab care solicita indepartarea presedintelui Bashar al-Assad.

De asemenea, mai multe proteste pentru inlaturarea regimului au avut loc la Damasc, care a fost pana in prezent putin afectat in centru de revolte, a raportat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO).

In provincia Deraa (sud), peste 10.000 de persoane au protestat la Dael, iar alte manifestatii au avut loc la Jassem, Inkhel, Nimr si al-Hara unde fortele de securitate au tras asupra manifestantilor. Acţtunile de reprimare din Siria s-au soldat cu 26 de morti, 13 civili au murit in cartierul Baba Amr din Homs. Restul civililor au fost ucisi in cartierul Mazze din Damasc, la Deraa si Deir Ezzor.

Citeste si Celula de criza la nivelul MAE, cu privire la situatia din Siria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.