Exportul de echipament militar al Rusiei a atins valoarea de 13,2 miliarde de dolari in 2011.

Exportul de echipament militar al Rusiei, unul dintre liderii mondiali in domeniu, a atins valoarea de 13,2 miliarde de dolari in 2011, suma record in pofida pierderii pietii din tarile arabe si a concurentei Chinei, a declarat un oficial rus.

Aproximativ 25 la suta din exporturi au fost facute catre India, 15 la suta catre Algeria si 10 la suta catre Vietnam, cele trei tari fiind cliente traditionale ale Rusiei,
a mentionat Mihail Dmitriev, directorul serviciilor federale de cooperare militaro-tehnica.

Compania publica responsabila cu exporturile de armament, Rosoboroneksport, indicase deja ca exporturile sale au ajuns la valoarea de 10,7 miliarde de dolari, in 2011. Restul de 2,5 miliarde de dolari au fost obtinute prin exporturile altor 22 de companii care nu au legatura cu Rosoboroneksport, scrie MEDIAFAX.

Rusia se asteapta ca in 2012 sa realizeze exporturi de armament in valoare de 13,5 miliarde de dolari, conform declaratiei lui Dmitriev, care a mentionat ca in 2010, valoarea exporturilor a ajuns la 10,4 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.