Statele Unite iau in considerare o reducere drastica a arsenalului nuclear.

Un prim scenariu prevede mentinerea a intre 1.000 si 1.100 de focoase, iar un al doilea intre 700 si 800. "Cifra de 300 reprezinta cel mai redus nivel ipotetic", a declarat un responsabil aflat sub anonimat. O astfel de masura ar reduce arsenalul american (cu exceptia focoaselor stocate si prin urmare nu imediat operationale) la nivelul celui detinut de Franta.

"Nicio propunere nu a fost facuta presedintelui" Barack Obama, a adaugat acest responsabil, conform caruia "ideea se afla doar intr-un stadiu preliminar". Este vorba de "discutii interne cu privire la strategia viitoare de negocieri mai ales cu Rusia", a declarat la randul sau generalul Martin Dempsey, scrie MEDIAFAX.

"In acest stadiu, va invit sa nu va ingrijorati de ceea ce raporteaza presa cu privire la acest proces complex", s-a adresat acesta unui parlamentar republican preocupat de o eventuala reducere a arsenalului american.

Conform purtatorului de cuvant al Pentagonului. George Little, "presedintele a solicitat departamentului Apararii sa contureze mai multe abordari alternative pentru disuasiunea americana". Acesta a refuzat orice alt comentariu, argumentand ca detaliile sunt stric secrete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.