Sunt cinci tari care interzic Valentine`s Day invocand amenintarea raspandirii culturii occidentale si stimularea unor comportamente imorale. Afla care sunt.

Arabia Saudita
Regatul interzice sarbatorirea Sfantului Valentin pentru ca indeamna relatiile imorale dintre femeile si barbatii necasatoriti. Razii anuale sunt facute prin magazine pentru confiscarea simbolurilor dragostei si pentru a opri comercializarea trandafirilor rosii si a cadourilor specifice sarbatorii.

Iran
Autoritatile religioase au interzis sarbatoarea pe 6 februarie 2011, precizand ca simbolurile si activitatile de promovare a acestei zile sunt imorale. Iranul invoca faptul ca are propria sa civilizatie straveche si destule zile prin care onoreaza afectiunea si dragostea.

Malaezia
Valentine`s Day a fost interzisa din 2005, din cauza comportamentelor imorale pe care le promoveaza. In 2009, 100 de persoane au fost arestate pentru sarbatorirea acestei zile. In prezent se incearca interzicerea sarbatorii si pentru ne-musulmani si a fost lansata o campanie de constientizare impotriva acestei zile, scrie adevarul.

Uzbekistan

Guvernul uzbek a interzis celebrarea Sfantului Valentin. Campania impotriva acestei zile a inceput in 2006 cand s-a cerut presei sa evite publicarea oricaror materiale legate de 14 februarie, zi considerata o amenintare la adresa valorilor nationale.

Belgorog (Rusia)

Rusii din aceatsa provincie considera ziua indragostitilor drept o amenintare la “securitatea spirituala” si au incurajat stoparea promovarii acestei sarbatori in scoli, cluburi de noapte si alte intreprinderi. Restul Rusiei, in schimb, nu este impotriva zilei indragostitilor, inca de la mijlocul anilor ’90 rusii adoptand asftel de sarbatori internationale ca Halloween si Valentine’s Day.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.