Administratia Obama a propus in proiectul sau un fond de cateva sute de milioane de dolari destinat sustinerii elanului reformator generat de Primavara araba.

Acest nou Fond de incurajare pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord face parte din cele 51,6 miliarde de dolari din bugetul pe 2013 al Departamentului de Stat si Agentiei americane pe dezvoltare internationala (USAID), a anuntat Departamentul de Stat.

Fondul "va incuraja reformele pe termen lung pe plan politic, economic si comercial (piloni ai stabilitatii), prin sustinerea acordata guvernelor ce isi demonstreaza angajamentul de a realiza schimbari semnificative si de a incredinta puterea poporului", a adaugat Departamentul de Stat.

Oficialii americani au declarat sub acoperirea anonimatului ca fondul ar putea fi destinat unor tari ca Siria, Yemen, Tunisia si Maroc.
De asemenea, ca o asistenta militara in valoare de 1,3 miliarde de dolari va fi mentinuta pentru Egipt, dar Statele Unite au avertizat ca acest ajutor va fi reevaluat in cursul anului, scrie MEDIAFAX.

Proiectul de buget prezentat are putine sanse sa fie adoptat in Congres si se caracterizeaza printr-o conotatie electorala puternica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.