Violentele sangeroase de la inceputul saptamanii au facut zeci de victime.

Rezolutia ONU de condamnare a represiunii din Siria a dat nastere unei noi ofensive cand, armata siriana a lansat un nou asalt impotriva orasului Homs provocand ranirea si moartea a catorva zeci de persoane.

Violentele s-au soldat, in total, cu decesul a 79 de persoane, 42 de civili fiind ucisi de fortele regimului la Homs iar restul in bombardamentele din Rastan.

Consiliul national sirian a cerut comunitatii international a cerut comunitatii internationale sa ia cat mai repede masuri pentru a impiedica un nou masacru la Homs, unde bombardamentele au provocat peste 230 de morti. "Este prima data când suferim un asemenea atac", a declarat Omar Shaker, un militant din Beirut, in timp ce bombardamentele se auzeau prin telefon, scrie mediafax.

"Mai multe case sunt transformate in spitale improvizate unde ranitii primesc primul ajutor dar noi nu suntem bine echipati
", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.