Temperaturile scazute din ultimele zile se mentin si in perioada urmatoare.

Potrivit serviciilor meteorologice, aceste temperaturi scazute, care ajung noaptea pana la minus 30 de grade Celsius in unele regiuni din Europa Centrala, se vor mentine, iar valul de frig va ajunge marti si in Europa Occidentala.

Noile victime au fost inregistrate in Ucraina, Polonia, Lituania, Romania, Cehia si Moscova

- In Ucraina, 12 persoane au murit de frig in ultimele 24 de ore, a anuntat marti Ministerul pentru Situatii de Urgenta, ridicand la 30 numarul persoanelor ucise de frig in ultimele cinci zile.

- In Polonia, politia a anuntat marti alte cinci victime si un total, de la inceputul iernii, de 52 de morti din cauza frigului, dintre care 27 in ianuarie, 19 in decembrie si sapte in noiembrie.

Numeroase municipalitati poloneze au instalat pe strazi recipiente speciale pentru a le permite trecatorilor sa se incalzeasca.

- In Lituania, un barbat fara domiciliu fix a fost gasit mort de hipotermie la Vilnius, ridicand la opt numarul victimelor din cauza frigului incepand de sambata.

- In Cehia, "o femeie, probabil tot fara adapost, a fost gasita moarta marti dimineata", a anuntat purtatorul de cuvant al politiei locale din Praga, Jan Danek.

Potrivit statisticilor echipelor de salvare din Praga, este vorba despre al 11-lea deces din octombrie care ar putea fi legat de frig.

- In Rusia, o persoana a murit din cauza frigului la Moscova si alte zece au fost spitalizate din cauza degeraturilor si hipotermiei in ultimele 24 de ore, a anuntat marti departamentul local al Sanatatii. Temperaturile la Moscova urmeaza sa scada si mai mult in noaptea de marti spre miercuri, cand sunt asteptate minus 26 de grade Celsius, scrie MEDIAFAX.

- In Bulgaria au fost inregistrate recorduri de ger, iar Dunarea a inceput sa inghete. Mercurul termometrelor a scazut pana la minus 29 de grade Celsius, marti, la Kneja (nord-est), iar Sofia a inregistrat un record pentru aceasta perioada, cu o temperatura de minus 18,8 grade Celsius, a anuntat institutul de meteorologie.

Navigatia pe Dunarea, care marcheaza frontiera dintre Romania si Bulgaria, va fi si mai dificila in zilele urmatoare.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Peste 400 de scoli erau inchise luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.