Industria farmaceutica a investit, in ultimii ani, mai multi bani in cercetare si dezvoltare (research&development R&D) decat industria IT&C. In 2009, investitiile din domeniu in Europa s-au ridicat la 27,4 miliarde de euro, Romania avand printre cele mai mici sume cheltuite in acest sens.

Clasamentul european este condus de Germania, cu o valoare a investitiilor pentru R&D in farma de 5,37 miliarde de euro, urmata de Marea Britanie, cu circa 4,97 miliarde de euro si, la foarte mica distanta, de Franta, cu 4,96 miliarde de euro, conform unui raport anual al Federatiei Europene a Industriilor si Asociatiilor Farmaceutice (EFPIA), citat de Wall-Street.ro.

In coada topului se afla Bulgaria, cu investitii de 1 milion de euro. Urmeaza Cipru, Croatia si Cehia, care au investit sub 50 de milioane de euro, apoi Grecia (84 de milioane de euro), Slovenia (88 de milioane de euro) si Norvegia (96 de milioane de euro).

Portugalia depaseste 100 de milioane de euro, pe cand Romania a inregistrat investitii de 150 de milioane de euro, in crestere semnificativa fata de 2008, cand valoarea lor a fost de 30 de milioane de euro. Tara noastra are o valoare a investitiilor de cateva zeci de ori mai redusa fata de cea a tarilor vest-europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.