Barack Obama a afirmat ca face greseli "in fiecare ora", dar s-a declarat convins ca masurile luate incepand din 2009 au consolidat in mod considerabil economia.

"Am indoieli in mod constant. Comit erori in fiecare ora, in fiecare zi", a afirmat Obama intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC.

"Inveti permanent in aceasta meserie. Cred ca sunt un presedinte mai bun astazi decat eram cand am preluat functia, deoarece capeti experienta", a adaugat Obama, care va candida la 6 noiembrie pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Alba.

Presedintele a fost intervievat la Las Vegas (Nevada, vest), care reprezinta a treia etapa a turneului sau de trei zile in cinci state inceput dupa discursul despre Starea Natiunii, cand i-a cerut Congresului sa coopereze cu el pentru a pune pe picioare o "economie construita pentru a dura", potrivit MEDIAFAX.

"Cand te uiti la ce am facut impreuna, daca nu am fi luat masurile respective, economia ar fi fost mult mai slaba decat in prezent
", a mai afirmat Obama intr-un moment in care rata somajului s-a stabilit la 8,5% in Statele Unite fata de 5%in 2008.

Presedintele, care isi va incheia vineri turneul in Michigan (nord), leaganul industriei auto americana, a citat exemplul acestui sector care a "creat 160.000 de locuri de munca" dupa ce a primit finantare de la stat.

"Nu este un accident. Noi am contribuit putin la acest lucru, ajutand sectorul sa se restructureze si sa slaveze un milion de locuri de munca", a declarat Obama intr-un moment in care americanii par mai putin critici cu bilantul sau economic.

Un sondaj Wall Street Journal/NBC News a dezvaluit ca, pentru prima data in ultimele sapte luni sunt mai multi americanii care aproba politica lui Obama privind locurile de munca (48%) decat cei care o resping (46%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.