Barack Obama a declarat in Congres ca vrea o reforma a fiscalitatii care sa impuna un nivel de impozitare minim de 30% asupra veniturilor milionarilor.

Obama si-a anuntat intentia de a reforma sistemul de impozitare astfel incat sa determine intreprinderile sa produca mai mult in Statele Unite.

"Reforma fiscala trebuie sa urmareasca regula (propusa de milionarul Warren) Buffet, si anume daca castigi mai mult de un milion de dolari pe an, trebuie sa platesti cel putin 30% impozit", a spus Obama in discursul sau de politica generala.

Presedintele american a propus, de asemenea, o serie de reforme asupra impozitarii societatilor cu scopul de a determina intreprinderile sa produca in Statele Unite, potrivit MEIDAFAX.

"In prezent, intreprinderile obtin reduceri de impozite atunci cand isi delocalizeaza locurile de munca si profiturile in strainatate. In paralel, cele care opteaza sa ramana in America sunt afectate de unul dintre cele mai ridicate niveluri de impozitare din lume", a adaugat presedintele.

"Acest lucru nu are niciun sens (...). Sa schimbam acest lucru", a indemnat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.