Mihail Kalasnikov, parintele legendarei arme rusesti, a fost de acord sa devina consilierul lui Dmitri Rogozin, noul vicepremier rus pentru industria apararii, la varsta de 92 de ani.

Kalasnikov a acceptat oferta pe care Rogozin i-a facut-o in timpul vizitei la fabrica Ijmas din orasul de pe Volga Ijevsk, unde sunt produse mitralierele Kalasnikov.

"Am o cerere personala pentru dumneavoastra - sa deveniti consilierul meu", a declarat Rogozin, care inainte de a fi numit vicepremier a fost trimisul Rusiei la NATO. "Voi avea un singur consilier in Rusia, iar acesta va fi Kalasnikov", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

In septembrie 2011, seful Statului Major rus Nikolai Makarov a declarat ca Ministerul Apararii a incetat sa mai cumpere arme AK-47 din cauza stocurilor prea mari, afirmand ca acestea vor fi inlocuite cu modele noi de arme mai mici si mai usoare.

AK-74 este cea mai utilizata si cea mai cunoscuta arma din lume, fiind folosita de 50 de armate si numeroase miscari de gherila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.