SUA se declara pregatite pe plan militar pentru o eventuala inchidere a stramtorii Ormuz.

Statele Unite nu au luat masuri pentru a-si consolida mijloacele militare in regiunea stramtorii Ormuz deoarece sunt "total pregatite sa faca fata" unei eventuale inchideri a stramtorii de catre Iran, a declarat miercuri seful Pentagonului, Leon Panetta.

"Am pastrat intotdeauna o prezenta importanta in aceasta regiune pentru a fi clar ca vom face tot ce este posibil pentru a mentine pacea in aceasta parte a lumii", a afirmat secretarul Apararii, in cadrul unei conferinte de presa.

"Continuam sa ne pregatim pentru orice eventualitate, dar nu luam nici o masura specifica in acest stadiu pentru a face fata situatiei. De ce? Pentru ca suntem total pregatiti astazi sa facem fata situatiei", a adaugat el, conform MEDIAFAX.

Panetta a declarat in urma cu cateva zile ca inchiderea stramtorii Ormuz, strategica pentru transportul de petrol, ar constitui o "linie rosie" pentru Washington. Teheranul, la randul sau, afirma ca are capacitatea de a inchide stramtoarea.

"Personal, cred ca stramtoarea, daca va fi inchisa, nu va ramane inchisa pentru o lunga perioada de timp. Lumea nu poate tolera asta", a declarat ministrul saudit al petrolului, Ali al-Naimi, potrivit HotNews.

Secretarul Apararii a asigurat pe de alta parte ca exista "canale de comunicare" cu Teheranul, pe care nu le-a precizat, si ca Washingtonul le-a folosit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.