In urma atacului extremistului Breivik, norvegienii au devenit foarte preocupati de multiculturalismul din Europa.

Islamismul radical ramane principala amenintare care vizeaza Norvegia, dupa atacurile din 22 iulie, comise de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, anunta Serviciul de informatii norvegian (PST).

"Amenintarea reprezentata de mediile islamiste este preocupanta", a declarat directorul PST, Janne Kristiansen.

"In ultimii ani, am observat ca exista persoane crescute in Norvegia care se radicalizeaza si pentru care Norvegia si societatea norvegiana devin inamici", a explicat el. Acesti militanti radicali sunt din ce in ce mai activi, conform PST, antrenandu-se in zone de conflict si revenind in Norvegia, scrie MEDIAFAX.

Amenintarea provenind din mediile de extrema-dreapta ramane neschimbata, precizeaza PST. "Numarul extremistilor de dreapta violenti nu este mare. Tentativele de mobilizare activa in grupurile antimusulmane au esuat pana acum", explica Kristiansen.

Declarandu-se impotriva "invaziei musulmane" si multiculturalismului din Europa, Behring Breivik a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011, in Oslo si pe insula Utoya.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.