Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat o crestere a bugetului Apararii, cu toate ca isi exprimase intentia de a reduce cheltuielile pentru a finanta reforme sociale.

"Vom adauga trei miliarde de shekeli (aproximativ 700 de milioane de dolari) la bugetul Apararii", a declarat Netanyahu in timpul unei conferinte de presa.

Intr-o prima faza, premierul a sustinut recomandarile raportului intocmit de economistul Manuel Trajtenberg, printre ele gasindu-se si cea de reducere a bugetului Apararii, situat la valoarea de aproximativ 14 miliarde de dolari.

"M-am gandit la acest subiect, insa avand in vedere evenimentele din zona, am ajuns la concluzia ca o reducere a bugetului Apararii constituie o eroare, chiar o eroare mare", a subliniat Netanyahu. "Toata lumea ar trebui sa vada ce se petrece in jurul nostru (...) toate aceste schimbari au consecinte strategice pentru securitatea nationala a Israelului, pentru capacitatea noastra de a face fata unor noi amenintari si instabilitatii", a mai declarat premierul Benjamin Netanyahu, potrivit MEDIAFAX.

"Armata este scutul tarii, de aceea trebuie sa ii sporim mijloacele"

Premierul a afirmat ca aceasta suplimentarea implica faptul ca Ministerul Apararii va trebui sa respecte principiul "transparentei permitand astfel Guvernului sa urmareasca gestionarea bugetului. In trecut am descoperit unele lucruri prea tarziu, de acum vom afla informatiile in timp real".

Bugetele celorlalte ministere vor fi taiate

Netanyahu a primit spijinul Guvernului pentru una dintre principalele recomandari ale comisiei Trajtenberg privind coborarea varstei de scolarizare de la patru ani la trei ani, aspect ce vizeaza 250.000 de copii. Pentru a finanta aceasta masura precum si impulsul dat Apararii, Netanyahu a mentionat ca vor fi taiate bugetele tuturor celorlalte ministere astfel incat sa nu fie afectat deficitul bugetar global.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.