Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs luni in apropiere de insulele Santa Cruz, in arhipelagul Solomon, in Pacific.

Seismul s-a produs la ora 15.00 (06.00 ora Romaniei), la o adancime de 38 de kilometri si la circa 350 de kilometri est de Kirakira, principalul oras de pe insula mare a arhipelagului, Makira.

Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific, cu sediul in Hawaii, a anuntat ca pentru moment "nu exista o amenintare de tsunami semnificativ si distrugator".

"Dar cutremurele cu o astfel de magnitudine pot genera valuri seismice locale care pot fi distrugatoare de-a lungul coastelor situate la cel putin 100 de kilometri de epicentru", a adaugat acesta. "Autoritatile din regiunea epicentrului trebuie sa fie constiente de aceasta posibilitate si sa ia masuri adecvate", informeaza MEDIAFAX.

Potrivit lui Clive Collins, un seismolog de la Geoscience Australia, cutremurul submarin "moderat" ar fi putut fi resimtit pe insulele vecine, izolate, "dar nu suficient de puternic pentru a cauza pagube". Hipocentrul "nu este la mare adancime, dar nu este nici la suprafata. Cu (o magnitudine de) 6,6 si insulele cele mai apropiate la 70 sau 80 de kilometri, cred ca acestea au fost putin zguduite dar nu ma astept la pagube importante", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.