Sotul fostului premier Iulia Timosenko, aflata in prezent in opozitie si condamnata la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, a cerut azil in Cehia.

Conform cotidianului, Oleksandr Timosenko, un om de afaceri in varsta de 51 de ani, are sanse reale de a primi azil in aceasta tara.

"Nu am facut nici un comentariu cu privire la procedurile de obtinere a azilului si nu vom face acest lucru nici astazi", a declarat Pavel Novak, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.

In urma cu un an, Praga i-a acordat azil lui Bogdan Danilisin, ministrul Economiei in timpul guvernului Timosenko, ceea ce a provocat un conflict diplomatic intre cele doua tari si a dus la expulzarea a doi diplomati cehi din Ucraina, sub acuzatia de spionaj, informeaza MEDIAFAX.

Aflata in inchisoare din august 2011, Iulia Timsenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, in octombrie, pentru ca atunci cand era premier a semnat cu Rusia acorduri privind livrarea de gaze, considerate nefavorabile pentru tara sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.