Justitia ucraineana a respins cererea de eliberare a fostului premier Iulia Timosenko, care se afla de vineri in arest, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.

Judecatorul Rodion Kiriev a respins motiunea apararii, depusa de avocatul Iuri Suhov, care solicitase eliberarea din arest a lui Timosenko, scrie MEDIAFAX.

Kiriev a decis, vineri, ca restrictiile de calatorie impuse fostului premier sa fie inlocuite cu masura de arestare preventiva.

Acuzarea a insistat asupra retinerii lui Timosenko, dupa ce premierul Mikola Azarov a fost audiat in calitate de martor in procesul in care Iulia Timosenko este judecata pentru abuz de putere.

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko nu s-a plans de conditiile din detentie. Cererea de eliberare era sustinuta de ombudsmanul ucrainean pentru drepturile omului, scrie Realitatea.net.

Timosenko a fost arestata vineri, in urma unei motiuni a procurilor, care o acuzau ca a perturbat in repetate randuri procedurile Curtii, in cursul procesului pentru abuz de functie. Opozitia ucraineana a cerut eliberarea ei, iar tarile occidentale si-au exprimat ingrijiorarea in urma arestarii.


Sustinatori ai fostului premier ucrainean si lider al opozitiei Iulia Timosenko au sustinut un miting in centrul Kievului, in noaptea de vineri spre sambata, pentru a protesta fata de arestarea acesteia. Cel putin o suta de partizani ai lui Timosenko au instalat circa 30 de corturi in apropierea tribunalului de pe principalul bulevard din centrul Kievului, Hresciatik, afisandu-si intentia de a ramane acolo pana la eliberarea ei.

Oleksandr Turcinov, adjunctul fostului premier, a avertizat cu privire la o repetare a "revolutiei portocalii" din 2004, care a daramat Guvernul de la acea vreme si a adus la putere un regim prooccidental, al carui simbol era Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.