Cel putin 25 persoane au murit, iar 100 sunt date disparute joi in urma unei alunecari de teren in sudul Filipinelor, care a devastat o comunitate de cautatori de aur.

Alunecarea de teren s-a produs intr-o regiune montana izolata, in apropiere de orasul Pantukan, pe insula Mindanao (sud) care la mijlocul lui decembrie s-a confruntat cu ploi torentiale aduse de furtuna tropicala Washi, a precizat seful apararii civile Benito Ramos.

25 de cadavre au fost recuperate pana in prezent

Dar alte aproximativ 100 de persoane ar putea sa fie ingropate in noroi, potrivit lui Arturo Uy, guvernatorul provinciei Compostela Valley, care include Pantukan.

O unitate militara incearca sa dezgroape casele in cautarea corpurilor victimelor

Regiunea unde a avut loc dezastrul atrage de mai multi ani mii cautatori de aur care muncesc fara vreo norma sau masura de protectie. Mai multe accidente mortale s-au produs deja, au declarat autoritatile locale, informeaza MEDIAFAX.

"Sunt mineri care lucreaza in maniera cvasi-artizanala sapand in munti, precum soarecii", a declarat Benito Ramos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.