Sapte morti si 53 de municipalitati in stare de urgenta in urma ploilor torentiale din Brazilia.

Sapte persoane au murit, una este declarata disparuta si alte 9.000 au fost evacuate, in timp ce 53 de orase au intrat in stare de urgenta in urma alunecarilor de teren provocate de ploile puternice din statul brazilian Minas Gerais.

Autoritatile au pus in alerta si populatia din Nova Friburgo cat si alte municipalitati aflate in munti, la o suta de kilometri de Rio de Janeiro.

Ploile care au inceput in octombrie si s-au intensificat in cursul saptamanii trecute, au dus la ranirea a 32 de persoane si la evacuarea a altor 9.635, distrugand 84 de case, conform unui bilant oficial.

A fost declarata stare de urgenta in 53 de municipalitati din Statul Minas Gerais

In Nova Friburgo, unde anul trecut au murit 400 de persoane, "a plouat in ultimele 48 de ore cat ploua intr-o luna, in medie, in aceasta perioada a anului", au declarat oficiali ai statului Rio. Starea de urgenta din acest stat a fost anulata, precum si in Petropolis, motivul fiind diminuarea intensitatii ploilor, informeaza MEDIAFAX.

In ianuarie 2011, aceasta regiune a fost afectata de alunecari de teren si inundatii care au provocat moartea sau disparitia a peste 1.000 de persoane, acestea reprezentand una dintre cele mai grave catastrofe naturale din Brazilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.