Zeci de mii de sinistrati se inregistrau, luni, in statul Santa Catarina, devastat de inundatii grave. Potrivit unui bilant al Apararii Civile, ploile torentiale au provocat o viitura care s-a soldat cu trei morti si a afectat aproape un milion de persoane.

La Blumenau, traversat de Itajai-Açu, nivelul apei a ajuns la 12,5 metri vineri, cel mai ridicat din ultimii 20 de ani, insa luni a revenit la sapte metri.

  • 175.000 de persoane au fost evacuate

"Populatia a inceput sa curete strazile si casele. Luni, magazinele si scolile s-au deshis, iar alimentarea cu apa potabila a fost restabilita. Totusi, inca mai sunt sinistrati care primesc donatii si asteapta sa se intoarca in propriile locuinte", au declarat autoritatile, relateaza MEDIAFAX.

"Casa mea este la doi metri sub apa. Am pierdut tot"
, a declarat o locuitoare din Rio do Sul.

Potrivit acestora, 90.000 de persoane nu au inca apa si curent electric la Blumenau. Orasul Rio do Sul, situat tot in valea Itajai-Açu, a fost inundat in proportie de 70 la suta, iar nivelul fluviului a atins 12,9 metri. Apa a provocat pagube si in zonele agricole si crescatorii, potrivit guvernului

In noiembrie 2008, ploile torentiale si inundatiile din aceeasi regiune au provocat moartea a 135 de persoane, majoritatea victime ale alunecarilor de teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.