Doua cutremure cu magnitudinea de 5,8 grade s-au produs in apropiere de orasul Chirstchurch, Noua Zeelanda. Epicentrul celor doua seisme este situat la 16 kilometri de Christchurch.

Conform Institutului american de geofizica (USGS), un cutremur de 5,8 grade s-a produs in orasul Christchurch, Noua Zeelanda

Un puternic seism cu magnitudinea de 5.8 grade s-a produs vineri la Christchurch, al doilea oras ca marime din Noua Zeelanda situat in sudul tarii, care a mai fost afectat in februarie de un cutremur cu magnitudinea de 6,3, au anuntat seismologii neo-zeelandezi.

Seismul a dus la evacuarea imediata a imobilelor din oras, scrie MEDIAFAX.

Cutremului s-a produs la ora 13:58, ora locala (02:58, ora Romaniei) la o adancime de opt kilometri.

Panicati, locuitorii au coborat in strada in timp ce seismul a fost urmat de patru replici puternice, a relatat presa.

Televiziunea a anuntat ca aeroportul international a fost inchis, iar comunicatiile telefonice si alimentarea cu electricitate au fost oprite , conform politiei.

Seismologii au avertizat luna trecuta ca un nou cutremur in Christchurch este iminent.

Orasul a fost partial distrus in februarie de un seism cu magnitudinea de 6,3 grade care s-a soldat cu 181 de morti. [[VIDEO] Cutremur devastator in Noua Zeelanda]

Un al doilea seim cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs vineri in Christchurch, in sudul Noii Zeelande, la o ora dupa un prim cutremur cu aceeasi magnitudine, anunta seismologii USGS.

Cutremurul s-a inregistrat la ora 15:18, ora locala (04:18, ora Romaniei) la o adancime de 4 kilometri, cu putin peste o ora de la primul seism, resimtit la 13:58, ora locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.