Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, considera ca omologul sau american este un "clovn" si ii cere acestuia sa lase Venezeula "in pace", raspunzand astfel la criticile lui Obama la adresa guvernarii sale.

"Domnul Obama a venit sa ne critice; (...) Obama, ocupa-te de afacerile tale, dedica-te tarii tale pe care ai dus-o la dezastru (...) Nu fi atat de iresponsabil. Clovnule! Esti un clovn!", a declarat presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, in timpul unei interventii televizate de postul national VTV, citeaza MEDIAFAX.

Barack Obama si-a aratat preocuparea fata de actiunile guvernului condus de Chavez, care, in aprecierea lui, "ingradesc drepturile populatiei" si "ameninta valorile democratice".

Chavez considera ca lui Obama ar trebui sa ii fie "rusine" caci guvernarea sa a dus la "frustrari imense" in mijlocul comunitatilor sarace si afro-americane din SUA, dar si in randul tarilor africane care au crezut in el la momentul alegerilor.

"Esti o rusine pentru toti oamenii acestia asa ca lasa-ne in pace Obama, lasa-ne linistiti!", a mai adaugat Chavez.

Hugo Chavez a ajuns la putere in 1999. El acuza constant amestecul americanilor in afacerile interne ale tarii, cat si de finantare a fortelor de opozitie din guvernul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.