Presedintele rus, Dmitri Medvedev si-a folosit pagina de Facebook duminica pentru a anunta ca a cerut o ancheta in legatura cu fraudarea alegerilor.

Anuntul sau a generat postarea a peste 8.000 de mesaje, majoritatea ostile, furioase si chiar ofensatoare in mai putin de sase ore, aratand nivelul mare de dezamagire al rusilor legat de presedintele lor, relateaza cotidianul The Washingthon Post, in editia sa electronica.

“Rusine!” era mesajul cel mai frecvent, alaturi de “Esti patetic!”

Postarile comentatorilor au arata mult curaj, in conditiile in care manifestatiile impotriva actualei conduceri au fost fara precedent in “epoca Putin”.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Medvedev a incercat sa raspunda rusilor care au organizat, sambata, un protest online, deoarece erau furiosi ca alegerile ar fi fost fraudate pentru partidul de guvernamant Rusia Unita.

"Nu sunt de acord nici cu sloganurile, cat nici cu ceea ce spun protestatarii",
a scris Medvedev pe contul sau de Facebook. "Totusi, am odonat sa fie verificare toate procesele verbale de la sectiile de votare, sa vedem daca s-au respectat legile electorale", a continuat acesta.

Un motiv de skepticism privind comentariul sau este faptul ca Medvedev este presedintele partidului Rusia Unita si unul dintre candidatii aflati pe primele locuri pe listele partidului. El nominalizeaza judecatori si procurorul-sef, asa ca nu stie daca oameni ai justitiei sunt potriviti sa verifice corectitudinea alegerilor.

“Nu am vazut nimic bun in timpul mandatului tau de presedinte”,
a mai scris unul dintre comentatori duminica.

Citeste si:

Mesajul obscen de pe contul lui Medvedev pentru adversarii politici

"Primavara ruseasca": Manifestatii fara precedent, de la venirea la putere a lui Putin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.