Regimul stalinist nord-coreean a avertizat Coreea de Sud ca vor exista "consecinte neprevazute" daca va fi aprinsa instalatia de lumini pe un turn in forma de brad de Craciun instalat la frontiera dintre cele doua state, informeaza BBC News online.

Potrivit site-ului nord-coreean Uriminjokkiri, Phenianul va considera drept o forma de "razboi psihologic" aprinderea luminilor de Craciun la frontiera.

Seulul suspendase din 2003 ceremonia de aprindere a luminilor de Craciun, din cauza relatiilor tensionate cu Phenianul. Cu toate acestea, luminile de Craciun au fost reaprinse anul trecut, desi relatiile bilaterale sunt in continuare incordate.

Anul acesta, organizatii sud-coreene intentioneaza sa aprinda trei instalatii de Craciun in vestul, centrul si estul tarii, la frontiera cu Coreea de Nord, scrie MEDIAFAX.

Anul trecut, in zona dealului Aegibong a fost iluminata o structura de otel inalta de 30 de metri, care era vizibila din Coreea de Nord, aflata la doi kilometri distanta.

Citeste si: Tarile cu "potential" de razboi

Phenian ameninta cu "razboiul total"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.