Seful Statului Major Interarme din SUA, generalul Martin Dempsey, avertizeaza ca Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare, pe fondul crizei economice, subliniind ca "zona euro este expusa unui risc major", informeaza BBC News online.

"Suntem extraordinar de ingrijorati in legatura cu sanatatea si viabilitatea euro pentru ca, intr-o anumita masura, suntem expusi", a explicat Dempsey in cadrul unui seminar organizat de Institutul Atlantic Council, cu sediul la Washington.

Seful Statului Major Interarme al armatei americane a reamintit importanta comertului dintre Europa si Statele Unite, dar si "riscurile pe care le-ar comporta dezordinea civica si destramarea Uniunii Europene", scrie MEDIAFAX.


Dempsey nu este convins ca masurile luate vineri de Uniunea Europeana vor reusi sa mentina unita zona euro, avertizand ca o destramare ar avea consecinte grave pentru Statele Unite.

"Zona euro se confrunta cu un risc major. Stiu ca au luat unele masuri cu cei 17 membri ai zonei euro pentru a se alinia mai bine la nivel monetar si fiscal. Dar este neclar, cel putin pentru mine, daca acesta este liantul care ii va mentine", a spus oficialul militar american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.