Secretarul de stat american Hillary Clinton transmite urari romanilor cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 Decembrie.

"Statul roman a fost intemeiat in urma cu nouazeci si trei de ani pe aceleasi principii democratice ale libertatii si egalitatii, valori comune ce reprezinta esenta relatiei dintre Romania si SUA. Astazi contam pe Romania, pe care o consideram un puternic aliat in eforturile comune de sustinere a stabilitatii si prosperitatii Afganistanului, a integrarii euro-atlantice a vecinilor dumneavoastra din Balcani si a securitatii globale printr-o ampla cooperare in domeniul aplicarii legii", transmite Hillary Clinton in mesajul pentru romani, potrivit unui comunicat de presa.

  • Scutul antiracheta, la baza relatiei din Romania si SUA

Aceasta continua spunand ca "legaturilor de lunga durata li se adauga semnarea in acest an a acordului privind parteneriatul strategic dintre Romania si SUA si a acordului privind apararea antiracheta, ce marcheaza un nou capitol in relatia noastra durabila, si asteptam cu nerabdare sa gasim noi modalitati de colaborare".

"Acum, cand sarbatoriti aceasta zi speciala impreuna cu familia, prietenii si cei dragi, pastrati in minte faptul ca Statele Unite ale Americii va sunt partener si prieten. Va felicit si va urez un an plin de pace si prosperitate", mai spune Secretarul de stat american urarile.

Citeste si:

Cum sarbatoreste Romania 1 Decembrie?

500 de jandarmi pentru Ziua Nationala in Bucuresti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.