Peste 50 de persoane, dintre care 13 civili, 23 de membri ai fortelor de ordine si 15 dezertori, au fost ucise joi in Siria, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

Doisprezece civili au murit in regiunea Homs, a precizat OSDH, care are sediul la Londra. Un tanar de 15 ani a fost ucis de un glont ratacit in timpul unei perchezitii in regiunea Deraa, potrivit MEDIAFAX.

In orasul Houle, 11 membri ai fortelor guvernamentale au murit in "confruntari violente" cu dezertori, a informat OSDH, in conditiile in care in ultimele saptamani s-au inmultit ciocnirile intre armata si dezertori.

Sapte piloti militari au fost ucisi in centrul tarii, au declarat surse din opozitie pentru AFP.

Atacul, care a vizat autocarul ce ii transporta pe militari, a avut loc la Palmyra, potrivit unui opozant din Homs, si a fost revendicat intr-un comunicat de armata siriana libera (ASL), din care fac parte militari disidenti.

In comunicat, ASL admite ca una din brigazile sale a atacat un autocar care transporta piloti militari pe soseaua care face legatura intre Palmyra si Homs. In atac au fost ucisi sapte ofiteri si soferul autocarului.

Alti cinci soldati au fost ucisi intr-o ambuscada in provincia Hama.

OSDH a evocat de asemenea moartea a 15 dezertori la Rastan, in centrul tarii.

De la declansarea manifestatiilor impotriva regimului Bashar al-Assad in martie, actiunile de reprimare s-au soldat cu peste 3.500 de morti, conform Natiunilor Unite. Alte zeci de mii de persoane au fost arestate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.