Miscarea Occupy Wall Street (OWS) a anuntat miercuri ca mii de carti au fost distruse cand tabara din New York a fost dezmembrata, la 15 noiembrie, si a cerut primarului sa inlocuiasca toate volumele distruse, relateaza AFP.

Din aproximativ 4.000 de carti ce faceau parte din biblioteca formata pe parcusul a doua luni de donatii, doar 1.275 au fost recuperate, iar dintre acestea doar 839 mai sunt utilizabile, a precizat in cadrul unei conferinte de presa avocatul Norman Siegel, o personalitate a apararii drepturilor civice.

Lipsesc 3.161 de carti si este probabil ca 68 la suta din totalul acestora sa fi fost distruse, a declarat acesta cu regret.

Avocatul, impreuna cu mica echipa care intretinea aceasta biblioteca din piata Zuccotti a cartierului Wall Street, a cerut primarului Michael Bloomberg sa "inlocuiasca fiecare carte ce lipseste sau care a fost distrusa".

Acesta a precizat ca bibliotecarii au indexat toate operele donate miscarii anti-Wall Street, colectie care includea carti cu autograf de la autori.

"Administratia Bloomberg trebuie sa recunoasca raul care a fost comis si ca asa ceva nu trebuie sa se mai intample vreodata", a adaugat acesta, inainte de a cere alocarea unui spatiu care sa permita recrearea "bibliotecii poporului", scrie MEDIAFAX.

Biblioteca Occupy Wall Street (OWS) fusese organizata cu grija si era adapostita in ultimele zile de un cort mare. Cartile erau expuse pe etajere si oricine putea imprumuta un volum.

Se gaseau atat Shakespeare cat si Biblia, carti de poezie, numeroase romane, opere anarhiste, carti dedicate meditatiei, Harry Potter precum si o autobiografie a primarului New York-ului. In plus, mai erau reviste, ziare, CD-uri si DVD-uri.

"Acceptam orice", a precizat un bibliotecar, explicand ca scopul bibliotecii era sa "starneasca o discutie".

OWS a expus in timpul acestei conferinte de presa un numar mare de carti deteriorate, mucegaite si uneori rupte, recuperate in urma evacuarii taberei din piata Zuccotti.

Pe de alta parte, mai mule arme au fost descoperite in parcul Zuccotti din New York, dupa ce protestatarii din cadrul miscarii Occupy Wall Street au fost evacuati de politie saptamana trecuta, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate pentru Fox News.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Personalul angajat de proprietarii parcului, Brookfield Properties, sa curete mizeria lasata in urma de protestatari a anuntat ca a descoperit diverse cutite, inclusiv de bucatarie, si alte instrumente care ar fi putut fi folosite in violente, in straturile de flori din spatiul public, potrivit oficialilor.

"Noi (NYPD) nu am luat armele, serviciile de securitate sunt cele care le-au luat", a declarat un ofiter de rang inalt, sub acoperirea anonimatului.

Oficialii din cadrul NYPD sustin ca au gasit doar un cutit ingropat intr-un strat de flori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.