Newt Gingrich, candidatul favorit in sondaje pentru a castiga alegerile primare republicane, a apreciat marti ca americanii vor fi "in pericol pentru tot restul vietii" si ca trebuie sa se actioneze in consecinta pentru a-i proteja.

"Vom fi cu totii in pericol pentru tot restul vietii noastre", a declarat fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, in cadrul unei dezbateri televizate privind securitatea nationala. "Trebuie sa ne pregatim pentru a ne proteja in fata celor care, daca ar putea, ar sterge unul dintre orasele noastre de pe harta", a adaugat el.

El intentiona sa justifice astfel necesitatea, in opinia sa, de a consolida "Patriot Act", o lege antiterorista votata in timpul mandatului lui George W. Bush, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, si extinsa recent pana in 2015.

Texanul Ron Paul a raspuns imediat ca aceasta lege este "antipatriotica". "Convingerea mea personala este ca nu trebuie abandonata niciodata libertatea pentru securitate", a subliniat el, citeaza MEDIAFAX.

Potrivit unui sondaj national al Universitatii Quinnipiac, realizat in randul simpatizantilor republicani si publicat marti, Gingrich se claseaza pe primul loc cu 26 la suta din intentiile de vot, fata de 22 de procente cat ar obtine Mitt Romney.

Pe de alta parte, o alta sectiune a sondajului, realizata in randul alegatorilor din tot spectrul politic, arata ca americanii il considera pe Romney candidatul cel mai capabil sa il infrunte pe presedintele Barack Obama in alegeri. Astfel, 44 la suta ar vota pentru el, iar 45 la suta pentru Obama.

Herman Cain a scazut in intentiile de vot de la 30 la suta la 14 procente, in urma erorilor si a scandalurilor sexuale care l-au afectat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.