Osama ben Laden era un barbat sensibil, sustine noul lider al retelei Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, intr-o inregistrare video intitulata Zilele cu Imamul si difuzata de site-urile de promvoare si sustinere a jihadului

Zawahiri sustine ca a realizat aceasta inregistrare video, din care a fost difuzata prima parte avand 30 de minute, pentru a arata "fata umana" a lui ben Laden si a le vorbi oamenilor despre extraordinara sa loialitate, scrie MEDIAFAX.

"Oamenii nu stiu ca acest barbat era sensibil, bland, prietenos, cu sentimente rafinate, chiar daca viata era grea", a declarat Zawahiri, imbracat in roba alba si turban si stand in fata unei draperii verzi.

"Nu am vazut niciodata un barbat ca el", a adaugat noul lider terorist.


Zawahiri, care s-a intalnit cu ben Laden in Pakistan, la jumatatea anilor '80, cand ii sustineau amandoi pe combatantii afgani care luptau impotriva fortelor sovietice, afirma ca timpul petrecut cu ben Laden este o "onoare".

El isi aminteste cum, atunci cand a primit vestea ca unii membri ai familiei lui Zawahiri au fost ucisi, ben Laden, cu lacrimi in ochi, a venit sa il vada si sa il imbratiseze.

Zawahiri sustine ca fostul lider terorist era devotat copiilor lui, asigurandu-se ca acestia sunt bine educati, in pofida faptului ca se mutau dintr-o parte in alta.


Potrivit lui, ben Laden nu voia ca cei care au comis atacurile de la 11 septembrie, soldate cu moartea a 3.000 de persoane, sa fie uitati. "Seicul isi amintea cu blandete si recunostinta si era miscat de amintirea celor 19 frati care au atacat idolul secolului nostru, America", a declarat Zawahiri.

Analistii sugereaza ca aceasta inregistrare a fost difuzata pentru a-i creste popularitatea lui Zawahiri in randul simpatizantilor retelei, prin accentuarea apropierii acestuia de carismaticul lider.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.