Italienilor le este teama de viitor dupa plecarea lui Silvio Berlusconi, exprimandu-si indoielile cu privire la capacitatile succesorului sau, indiferent cine va fi acesta, de a ameliora situatia, relateaza AFP.

"Toti cei care au fost citati ca posibili succesori vor avea grija doar de interesele lor", apreciaza Daniela D'Antonio, in varsta de 24 de ani, care distribuie pliante in centrul orasului. Candidatul cel mai bine plasat este fostul comisar european Mario Monti, un economist respectat in varsta de 68 de ani.

  • "O viata frumoasa in Italia nu mai exista"

"Ei ne vor promite din nou o viata frumoasa, dar viata frumoasa in Italia pur si simplu nu mai exista", adauga tanara, care supravietuieste cu un salariu lunar de 500 de euro.

Cand a ajuns pentru prima data la putere in 1994, Berlusconi le-a vandut italienilor visul american, dar aceasta viziunea a fost spulberata de criza economica. O inconvenienta care i-a afectat popularitatea, ajunsa la 22%.

"Sunt intr-adevar multumita ca demisioneaza", marturiseste Valentina Giusti, in varsta de 33 de ani. "Il detest, atat pe plan politic, cat si personal. Dar nu am prea mari sperante ca situatia va putea fi rezolvata, este prea complicat", adauga ea.


In opinia lui Valerio Mai, un somer in varsta de 58 de ani, aceasta demisie ar fi trebuit sa aiba loc "in urma cu mult timp (...) Berlusconi reprezenta un pericol real".

Il Cavaliere, care a pierdut majoritatea absoluta in timpul unui vot, marti, in Camera Deputatilor, a anuntat ulterior ca va renunta la functia de premier imediat ce vor fi adoptate reformele economice cerute de Bruxelles. Planul ar urma sa fie votat sambata in Parlament.

  • "Nimeni nu va putea salva Italia".

De aceasta plecare nu se bucura nici Monica Contoli, o bijutiera in varsta de 38 de ani. "Nimeni nu poate face mai mult ca el, indiferent cine il va inlocui, nu va putea salva Italia".

Seful Guvernului in exercitiu a incercat constant sa minimizeze problemele economice din Italia, afirmand, de exemplu, in cadrul unui summit G20 de la Cannes ca restaurantele din tara sa sunt "pline".
Citeste si:
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...
SONDAJ: Ce părere au...

Actorul de comedie Roberto Benigni a profitat in timpul unei interventii in fata Parlamentului pentru a le cere liderilor politici si financiari sa "investeasca in Italia".

"Am fost nevoit sa mananc ton din conserva deoarece restaurantele din Italia sunt pline", a ironizat el.

Unii italieni se indoiesc in continuare ca plecarea anuntata a lui Berlusconi va avea loc. "Chiar va pleca? El a promis ca nu va candida la viitoarele alegeri, dar a facut deja numeroase promisiuni pe care nu si le-a respectat", afirma Daniela D'Antonio.

"Nu reusim pur si simplu sa credem ca este adevarat. Vom incepe sa sarbatorim doar atunci cand ii vom vedea intr-adevar pe Berslusconi si suita sa ca isi fac bagajele", conchide ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.