Premierul Greciei, Giorgios Papandreou, si-a prezentat demisia miercuri dupa-amiaza, informeaza AFP.

Giorgios Papandreou a luat aceasta decizie pentru a facilita instalarea unui nou guvern interimar de coalitie, potrivit MEDIAFAX.

Intr-un discurs rostit miercuri dupa-amiaza, dupa intrevederea cu presedintele Carolos Papoulias, Papandreou i-a uras "succes" viitorului prim-ministru.

"Ii urez succes viitorului prim-ministru", a spus Papandreou, fara a pronunta numele succesorului sau.

Papandreou a vorbit de un viitor guvern al "consensului politic", pentru a le transmite "un mesaj puternic partenerilor europeni ai Greciei despre asumarea responsabilitatilor si dorinta de cooperare".

Criza politica de la Atena: Cine salveaza Grecia?

Conform realitatea.net, noul premier al Greciei ar putea fi Filippos Petsalnikos, un politician socialist (PASOK) care detine in prezent presedintia parlamentului, au precizat surse de la Atena pentru Reuters. Cele doua partide, PASOK si Noua Democratie, au ajuns la un acord in acest sens, dar lucrurile se mai pot schimba in urmatoarele ore, au mai spus sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.