Mii de locuri de munca bine platite din Marea Britanie sunt oferite romanilor, in timp ce patru din cinci britanici cred ca tara lor este "aglomerata".

Un nou raport arata ca 4000 pozitii au fost puse la bataie prin intermediul agentiilor de angajare in tari din Europa de Est, relateaza Daily Star.

In acest fel, Guvernul isi bate repetat joc de britanici dupa ce a promis ca va oferi in primul rand locuri de munca pentru somerii britanici.

Statisticile arata ca 178.000 de persoane au ramas fara locuri de munca in Marea Britanie in ultimele trei luni, ceea ce inseamna care este cea mai mare scadere trimestriala a numarului de britanici angajati din ultimii doi ani.


Dar din locurile de munca oferite de britanici, un sfert din pozitii apar pe site-urile de recrutare pentru romani.

Printre posturile disponibile acestora, se numara celede soferi de taxi sau infirmiere cu un salariu de 2.000 de lire sterline pe luna, sau medici, a caror venit poate ajunge la 1.000 de lire sterline pe saptamana.


In ultima luna, 16.270 de romani si-au depus candidatura pentru locuri de munca in Marea Britanie, in ciuda faptului ca ei nu au dreptul legal de a lucra in aceasta tara.

De altfel, patru din cinci britanici cred ca tara lor este "aglomerata" si peste o treime cred ca aceasta este "foarte aglomerata", conform unui sondaj YouGov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.