Tema de baza pentru conceptul national cu care Romania se va prezenta la expozitia internationala este Delta Dunarii si se inscrie in tema generala a EXPO 2012: The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Afacerilor Externe(MAE) precizeaza ca, in calitate de coordonator al participarii Romaniei la EXPO 2012, Yeosu, Republica Coreea, a desemnat conceptul expozitional pentru Pavilionul Romaniei.

Expo 2010: Pavilionul Romaniei, un adevarat succes in prima luna

Astfel, la procedura de achizitie publica, avand ca obiect incheierea unui contract de servicii de elaborare a conceptului expozitional pentru Pavilionul Romaniei si consultanta pentru implementarea conceptului, s-au depus oferte din partea Graffiti BBDO SA si SC Arcsett SRL. Oferta declarata castigatoare a fost desemnata cea a SC Arcsett SRL.

Ce va evidentia conceptul participarii la EXPO 2012?

  • unicitatea si importanta ecologica a Deltei Dunarii, precum si a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- si etnodiversitate, in contextul dezvoltarii durabile;
  • modul de facilitare a perceptiei senzoriale a vizitatorilor in legatura cu necesitatea protejarii biosferei Delta Dunarii, dar si cu frumusetile naturale ale zonei;
  • modul de informare a vizitatorilor asupra problematicii globale de dezvoltare durabila si a masurilor durabile pentru protejarea Deltei Dunarii, a faunei si florei acesteia;
  • importanta fluviului Dunarea, care alaturi de Marea Neagra, reprezinta una din componentele majore ale cadrului natural, fata de care definim asezarea Romaniei pe continental european.

Imagini care prezinta conceptul expozitional al Pavilionului Romaniei sunt disponibile aici!
Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.