Statele Unite au anuntat luni ca vor suspenda furnizarea de fonduri catre UNESCO dupa admiterea "Palestinei" in aceasta structura a ONU.

"Ar fi trebuit sa viram 60 de milioane de dolari catre UNESCO in noiembrie, dar am suspendat transferul", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, conform MEDIAFAX.

Organizatia ONU pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) s-a pronuntat luni in favoarea admiterii "Palestinei" ca membru cu drepturi depline al agentiei ONU.

Casa Alba a comunicat ca votul in favoarea admiterii "Palestinei" in cadrul UNESCO este "prematur" si contraproductiv".


"Votul in favoarea admiterii Autoritatii Palestiniene in cadrul UNESCO este prematur si contraproductiv in contextul eforturilor comunitatii internationale pentru ajungerea la o pace completa, corecta si durabila in Orientul Mijlociu", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Presedintiei americane.

La randul sau, Guvernul israelian considera ca admiterea "Palestinei" in cadrul UNESCO indeparteaza perspectivele ajungerii la un acord de pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.