Mai mult de 540 de cersetori au fost arestati in Dublin, din februarie, de cand a intrat in vigoare noua lege impotriva "cersetoriei agresive".

Mai mult de 540 de cersetori au fost arestati, iar 110 de cazuri au fost anchetate in justitie din februarie, le-a comunicat inspectorul de politie Patrick McMenamin consilierilor locali din capitala Irlandei, relateaza cotidianul irlandez The Irish Times.

Aproape doua treimi dintre cersetorii arestati apartin unei alte nationalitati, majoritatea fiind de etnie roma. "Cersetoria face parte din cultura lor, fiind o modalitate legitima de existentei", a explicat McMenamin.

"Pentru noi o incercare de a le schimba cultura este ca si cum le-ai cere locuitorilor Dublinului sa nu mai bea bere Guinness. Este cultura lor si de aceea ei nu cred ca fac ceva gresit"
, a adaugat inspectorul.

O lege din 1847 care pedepsea cersetoria, Vagrancy Act, a fost declarata neconstitutionala in decembrie 2007 de catre Inalta Curte. Astfel, politistii nu au mai avut nicio putere sa controleze acest fenomen.

"Este corect sa spunem ca, in ultimii trei ani, cersetoria a scapat de sub control in Dublin", a spus inspectorul.


Noua lege, Criminal Justice Public Order Act din februarie 2011, a declarat ilegala si "cersetoria organizata" si exploatarea cersetorilor.

Inspectorul a prezentat un caz din luna octombrie 2011cand membrii unui clan care se ocupa cu cersetoria organizata au fost arestati si s-au confiscat 7000 de euro, dintre care o suma importanta urma sa fie trimisa in Romania printr-un autobuz


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.