Premierul neo-zeelandez, John Key, a preferat sa viziteze vineri decorurile pentru filmul "Hobbit" in loc sa participe la deschiderea oficiala a summitului Commonwealth, desfasurat in prezenta reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relateaza AFP.

Key, aflat in campanie pentru un al doilea mandat la conducerea guvernului neo-zeelandez, l-a insarcinat pe ministrul de Externe Murray McCully sa reprezinte tara la reuniunea de la Perth.

In momentul deschiderii oficiale a summitului, Key se afla la Matamata, in insula de nord a tarii, unde regizorul neo-zeelandez Peter Jackson participa la filmarile pentru adaptarea cinematografica a cartii lui J.R.R. Tolkien, scrie MEDIAFAX.


John Key a amendat anul trecut legislatia muncii,
dupa ce Peter Jackson a amenintat ca nu va turna filmul in Noua Zeelanda, din cauza unui conflict sindical.

Potrivit ultimelor sondaje, partidul de centru-dreapta al lui John Key devanseaza cu 27 de procente partidul laburist, de opozitie, iar cota de popularitate a lui prim-ministrului este de aproximativ 59 la suta.

Alegerile legislative din Noua Zeelanda sunt programate pentru data de 26 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.