Circa 1.500 de persoane protesteaza la Perth, unde Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a deschis vineri summitul sefilor de guvern din cele 54 de tari membre ale Commonwealth, relateaza AFP.

Politia a ridicat baricade metalice si a instalat lanturi pentru a bloca accesul pe strazile din jurul centrului de conventii din Perth, unde se desfasoara reuniunea oficiala.

Demonstrantii - care protesteaza fata de razboiul din Afganistan sau modul in care sunt tratati refugiatii, fata de salariile patronilor sau discrepantele tot mai mari dintre saraci si bogati - au primit autorizatia de a organiza manifestatiile in centrul orasului, scrie MEDIAFAX.

La reuniunea de la Perth sunt prezenti majoritatea liderilor tarilor din Commonwealth, cu exceptia premierului indian, Manmohan Singh, care nu a oferit nici un motiv pentru anularea participarii, si a premierului britanic, David Cameron, care va ajunge in Australia abia vineri seara.

Pe ordinea de zi a discutiilor sunt incluse subiecte legate de drepturile omului si modificarea regulilor de succesiune la tronul britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.