Comisia Electorala Centrala bulgara a anuntat, cu mai mult de 24 de ore intarziere, rezultatele finale ale alegerilor de duminica si a confirmat clasarea pe primul loc a candidatului sustinut de partidul de guvernamant, Rosen Plevneliev.

Rezultatele finale, care ar fi trebuit anuntate in termen de 48 de ore de la incheierea votului, au fost prezentate cu intarziere, deoarece mai multe comisii electorale de circumscriptie au finalizat cu intarziere prelucrarea proceselor-verbale, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Biser Troianov, potrivit Novinite.com.

El a precizat ca ultimele documente au fost depuse de comisia pentru alegeri municipale din Sofia.

Potrivit rezultatelor finale, 1.349.380 de alegatori au votat pentru Rosen Plevneliev si candidatul sau pentru functia de vicepresedinte, Margarita Popova, iar Ivailo Kalfin, sustinut de Partidul Socialist, a obtinut 974.300 de voturi. Pe locul al treilea s-a clasat fostul comisar european Meglena Kuneva, cu 470.808 voturi, conform MEDIAFAX.

Plevneliev si Kalfin urmeaza sa se confrunte intr-un nou tur de scrutin, care se va desfasura duminica, 30 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.